25 aug. 2012

Kattlucka installerad

Ikväll fick jag för mig att vi skulle sätta in kattluckan jag köpte förra veckan.
Den gör så att vi kan ha dörren stängd hela tiden och är inte längre i vägen i vårt lilla men mysiga vardagsrum. :)

Jag mätte och ritade enligt mallen ut var luckan skulle sitta. Sen borrade jag fyra hål. Jag började såga med sticksågen, men den låste sig för att min vänsterhand kom åt en låsningsmekanism på vänster sida av sticksågen. Så det var bättre att maken fick såga.

Efter lite pillande hur den extra tjocka tillsatsen skulle sitta kunde vi montera fast den. Jag från utsidan med skruvar och maken från insidan med fästkuddar.

Sen tränade vi på Mysan och Tudor. Tudor har redan fattat hur den funkar. Vi hade lite torrgodis till dem och han var inte svårflirtad. :) Mysan har nog också fattat hur den funkar. Duracell ligger fortfarande gömd då hon är livrädd för dammsugaren och den var vi ju tvungna att använda för att få upp spillet. Så vi får träna med henne när hon kommer fram igen. :)


Det är skönt att den är på plats. Nu hoppas vi bara att katterna är lite medgörliga och använder den också. :)

3 kommentarer:

 1. Den luckan är snygg och jag hoppas att alla katterna accepterat den. Skönt när det kan bli trivsam miljö med enkla medel :).

  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Vi funderar på att skaffa kattlucka, har kollat på bland annat www.kattluckor.se och sett några som vi tycker verkar bra. Men våra 2 små kissar är något rädda av sig, okänt är otäckt :)

  Hur lätt var det att få era katter att förstå hur de ska använda kattluckan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tog en katt i taget och introducerade kattluckan, visade hur den fungerade och lockade dem att gå igenom genom att locka med torrfoder (annat än det de äter varje dag). På det sättet lärde sig två av dem. Den tredje vågar bara använda den om vi håller upp luckan åt henne, men hon är å andra sidan snart 13 år. :)

   Så låt dem titta, sitt med dem, visa med din egen hand först och ta gärna deras tass och visa hur de kan öppna luckan. Gör sen så att ni sitter på varsin sida och låt den andre locka på katten och att den har godis så tror jag det löser sig. :)

   Lycka till Anna :)

   Radera