4 aug. 2012

Besök på Tropicariet

I måndags kom Maria hit, en vän till makens familj sedan många, många år.
Hon var här till i onsdags och vi hann med massor, trots att vi tog det lugnt. :)

I tisdags åkte vi till Kolmården och Tropicarium. Trots att vi bor hyfsat nära och vi varit inne på själva djurparken, har vi aldrig orkat att gå in där med. Men denna gång var det endast Tropicarium som var målet.

För att det inte ska bli superlånga inlägg, delar jag upp besöket lite. :)
OBS! Klicka på bilderna så får ni dem mycket större. :)

 
En väldigt trevlig entré med många och stora glasrutor och utanför möttes vi bl a av en haj. :)
Maken försöker, på bilden, att checka in oss på facebook. Täckningen var inte den bästa, men han lyckades.

Allra först var det en "monter" med silkesapor och ödlor. Vad jag kunde räkna så var det minst tre apor och tre ödlor. Personligen tyckte jag att aporna var sötast. :)
 

När man tittat på dem fick man öppna en nätmetalldörr och kliva in i ett rum med härlig djungelklimat och natur med en liten bro. Vi var inte riktigt säkra på vad som skulle möta oss mer än att det var apor, för de hördes väl när de satt i buskarna/träden. :) Det var marmosettapor.
Denna lille parvel klättrade ner och var nyfiken på mig, innan den hoppade på min axel, över till maken och sen till ett annat träd.
När jag vände mig om såg jag att en annan hade satt sig på repet till bron och tittade nyfiket på Maria, som gick först av oss.
 
Maria ville fota den och plötsligt tog den tag i mobilen och var jättenyfiken. Hen fick titta på sig själv medan jag och maken fotade för fullt. :)

 
Hen var så fascinerad av att titta på sig själv och visste inte om hen skulle nafsa eller krama bilden. :)

 
Ganska snart kom det ytterligare en liten apa som även den var minst lika nyfiken på Marias mobil.
På vänstra bilden lyckades jag fota precis när den ena apan bet Maria i fingret för att hon klappade den. Vi läste efteråt att de inte gillade att bli klappade och sa då ifrån, vilket denna gjorde så fint. De bet inte hårt så det var ingen fara och naturligtvis klappade vi dem inte igen efter att de visat att de inte gillade det. :)

 
Plötsligt hoppade den ena apan över till mig och klättrade sen över till makens mobil. Den var grön och intressant. Där satt hen och balanserade så fint och var nyfiken på vad han gjorde med mobilen. :)

Efter det hoppade den över till mig och kollade in maken igen.
Sen blev naturligtvis min mobil också spännande och hen var mycket nyfiken på att titta på sig själv. Åter igen visste den inte om den skulle bita skärmen eller krama den. :)

Och som om dessa foton inte var nog, spelade maken in en liten film där.Bara att besöka dem var väl värt pengarna. Så underbara, gulliga och roliga. :)

Det var allt för idag. Nu ska jag lägga mig i soffan och nysa vidare.
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar