16 jan. 2016

Mitt December Daily-album 2015

Egentligen skulle jag inte göra något December Daily-album (förkortat DD) i julas.
Men sedan såg jag så många andra som börjat och hade gjort så fint att jag blev inspirerad att jag inte kunde låta bli.

När jag var på Becky Higgins kurser i juni 2015 fick alla deltagare bl a ett album som mäter 6*8". Mitt var i ljust rosa. Jättefint! Men rosa är för mig inte vidare juligt alls, och jag ville inte köpa ett nytt heller. Så jag tog och målade om det istället i vitt och klädde sedan fram- och baksida samt insidan av albumet.

Jag tror att tanken med DD egentligen är att man bara gör från 1-25 (eftersom det är amerikanskt) december, men jag ville faktiskt göra för hela december.

Jag stansade ut siffror i glitterpapper  och klistrade för varje dag. Det tog sin lilla tid.
Sen färglade jag mycket också och fick för mig att jag skulle ha ett målat motiv på varje dag också. Jag fuskade faktiskt liiiiite genom att ta motiv som jag målat tidigare (och ett som min man målat) men som jag kände fortfarande dög. Varför ville jag då ha med färglagda motiv? Jo dels tycker jag att det är mysigt, men jag vill även dokumentera min utveckling i färgläggning med Copics eftersom att det mesta jag färglägger ger jag bort eller säljer och då är det kul att ha kvar lite av det man gör.

Jag tog ett paper pad och började skära ner papperna och fylla plastfickorna så att allt skulle vara klart sedan att bara sätta i foton och skriva journaling när decemberdagarna kom. Jag målade i soffan på kvällarna.

Förra veckan skrev jag ut de sista fotona och klistrade in samt dekorerade det sista i albumet och här är då resultatet i en liten film. :)Albumet blev inte riktigt som jag hade tänkt mig från början, men det gör verkligen ingenting. Det var roligt att göra albumet och det finns plats kvar för DD2016 också. :)

Har du också gjort ett DD-album och lagt upp?
Kommentera gärna med länk så jag får se och inspireras. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar