7 apr. 2015

Mitt mantraord blir tavla

För de som inte vet startade jag och maken ett nytt kapitel i våra liv den 28/7 2014. Vi slutade att äta vitt mjöl, ris, pasta, potatis och började köra LCHF. Sedan dess har vi gått ner ca 17 (maken) respektive 13 (jag) kg. Förutom att ändra kosten motionerar vi regelbundet med zumba och hathayoga. Jag går promenader och maken joggar.

Men när man ska ändra sitt liv med mat måste man göra ändringar även på andra håll. Det räcker inte bara att lägga om maten. Man måste ändra vanor, tankesätt och sin inställning till mat.

Jag har tidigare tröstätit. Jag har även ätit när jag varit glad. När jag skulle unna mig något. Dessa sätt är helt fel (enligt mig) inställningar till mat.
Jag har haft ett enormt sockerbehov som bara blivit värre och värre. Under perioder när jag mått dåligt psykiskt har detta varit värre. Men det är slut med det. Detta tack vare LCHF för när jag äter mycket fett har jag inget sockersug längre. Det kan komma, men det är när jag är hungrig och då vet jag att det är dags att äta.
Det är väldigt sällan jag tröstäter. Om och när det hänt (två ggr totalt) har jag ätit Brieost. Men istället för att tröstäta accepterar jag situationen (vad den nu än kan vara) och gör något som får mig att må bättre. Detta som garanterat alltid får mig att må bättre är färgläggning.

Till nyårsdagen och 2015 har jag valt ett mantraord. Något som inte har med maten att göra utan med mig annars att göra och som jag måste jobba på för att må bättre psykiskt, vilket påverkar mig positivt med maten.
Mitt mantaord är EGENVÄRDE. Därför har jag stämplat det vid sidan av det jag färglagt.
Det är lättare vissa dagar att jobba på mitt ord än andra.
På senare tid har detta ord blivit ännu mer viktigt för mig och därför har jag nu gjort en tavla (måste åka och köpa en ram) som ska stå på en tavellist vid min säng. Jag ska titta på min tavla varje morgon och verkligen ta till mig vad jag skrivit. För det är en sak att skriva ner saker, men en helt annan att leva efter dem.
Men vill jag komma ytterligare ett steg i mitt livs resa, som detta är, räcker det inte att motionera eller äta annorlunda.

Så här är då min tavla.


Hud: E00-21-50-R20
Hår: E30-31-33-Y21
Linne & armband: Y11-13-15-17-19
Ögon: B21-24-26

Stämplar:
Egenvärde - privatgjord av Pysseldags

Mönsterpapper:
Joy Crafts Wood Texture Paper Bloc

Jag har mycket kvar att arbeta med. Jag har ca 23 kg kvar att gå ner. Jag behöver bygga upp muskler. Jag behöver vidarearbeta på mina vanor och ovanor. Det är ett pågående arbete och det är jag väl medveten om.
Jag har underbart stöd i min man samt på en Facebookgrupp där vi är kreatörer som har våra olika hälsomål att jobba med. :) Och kan jag bara inspirera en person med detta inlägg är jag oerhört glad. :)

Med denna tavla är jag även med i en tävling hos Scraphuset. :) Så håll gärna tummarna för mig.

2 kommentarer:

  1. Jättefin tavla, och motiverande läsning om hur du förändrar ditt liv. :)

    SvaraRadera
  2. Beautiful card. Totally love that yellow dress! So glad you linked up with us at Some Odd Girl. Don't forget we are doing a new challenge at the FB community - theme is Make A Scene. We'd love to have you join in https://www.facebook.com/groups/SomeOddGirlCommunity/

    SvaraRadera