14 apr. 2015

Annorlunda journaling med OH-papper

Tanken med Project Life/Pocketscrap är att det ska gå fort och lätt.
Men jag kan tycka att det är kul att det kan få ta lite tid ibland. Speciellt när jag utmanar mig själv med att försöka göra lite annorlunda saker.

När jag gjorde förra inlägget om journaling på OH-papper, där jag skrev för hand med Sharpie-pennor, kom jag att tänka på att man kan skriva på datorn och sen skriva ut.

Först mätte jag hur stort själva fotot var eftersom jag alltid använder ram när jag skriver ut mina foton (detta för att skrivarna inte ska beskära mina bilder konstigt). Men jag ville inte ha texten utanför själva fotot.
När jag mätt, startade jag Word och infogade en ruta, som jag gjorde exakt lika stor som jag mätt.
Jag valde font samt att texten skulle vara rak både på vänster och höger marginal (justify heter det läget).
Sen var det bara att börja skriva.
När jag var klar gjorde jag texten lite större samt gick in och tog bort den svarta ramen och skrev ut texten på OH-papper.
Sen var det bara att skära till det, lägga det över fotot och sätta in i albumet. :)Nu testade jag inte att skriva ut med vit text. Det går säkert utmärkt att göra, men jag är supernöjd med resultatet. Jag väljer medvetet att inte klistra fast OH-pappret på fotot. Den statiska elektriciteten gör att det sitter ganska bra fast och de som sen tittar i albumet har möjlighet att ta ut texten och lägga den mot ett block för att lättare läsa. :)

För att utnyttja OH-pappret till max är att egentligen ha flera foton att göra flera textrutor till så att arket fylls. Jag ska försöka att göra detta hela denna vecka. Jag tror det kan bli jättefräckt. :) Då får jag dessutom all min journaling på fotona och 3*4-fickorna kan jag använda att ha texter på eller stämplar. :)

Tack för titten. Om du gjort journaling på ett annorlunda sätt, säg gärna till och länka. Jag är alltid glad över all inspiration. :)


2 kommentarer:

  1. Snyggt! Jag har provat med vit text och det gick hur bra som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Coolt! Då ska jag se till att ta ett foto med lite mörkare motiv idag eller i veckan och skriva ut med vit text. :)

      Radera