23 mars 2015

Bokkort till påsk att ge bort

Idag tänkte jag visa några kort jag svängde ihop ganska snabbt.

Eftersom jag älskar att färglägga blir det att man har ett antal motiv liggandes och dessa motiv hittade jag i en plastficka. De målade jag för säkert tre år sedan till en scrapträff, men hann inte använda alla då. Sen har de inte hittat fram förrän nu.

Alla motiv jag hade målat höll inte längre måttet, men dessa tyckte jag kunde användas.
De är målade med Copics, men på den tiden skrev jag inte upp vilka färger jag använde, så där kan jag tyvärr inte hjälpa till idag, men förhoppningsvis kanske de kan inspirera ändå.

Nu brukar vi inte skicka påskkort, men jag tycker om att ge bort saker och eftersom jag läser så otroligt mycket kommer jag i och kring påsk att ge bort böcker jag läst och tyckt att fler ska ha glädje av samt när jag (det händer inte ofta) köpt dubletter.
Så tillsammans med en bok kommer jag att ge bort en bok tillsammans med ett påskkort jag gjort.
Jag vill uppmuntra andra att läsa, koppla av, njuta av ledighet (om inte annars så i påsk) med dessa små gåvor. Så enkelt, trevligt och förhoppningsvis uppskattat. :)

Motiven är färglagda på 4CC-papper och färglagda med Copics.
Dynor som jag sen använt att stämpla med är Memento. Det är härliga färger. De går att göra gradienter (färgskiftningar) med dem. Jag har de små droppdynorna. Underbara att jobba med.

 

Kort 1: Glad påsk och (gren med) ägg
Kort 2: Ägg och glad påsk

 

Kort 1: Glad påsk
Kort 2: Påskkollage

 

Kort 1: Happy Easter
Kort 2: Med önskan

På den sista bilden visar jag att jag "hängt" kortet över omslaget på boken. På det sättet sitter kortet kvar och man kan använda kortet som bokmärke sen om man vill. :)

Dessa kort tror jag klassas som CAS (Clean and Simple).
Inga mönsterpapper eller dekorationer. Bara ett motiv och en textstämpel. :)

Så har du motiv liggande hemma samt böcker du läst och som du tyckte var bra, gör ett enkelt kort och ge bort några stunders avkoppling till någon du håller av, eller till en främling bara för att glädja någon. Det kan vara någon på gymmet, jobbet, bussen/tåget/tunnelbanan, apoteket eller någon du möter på sta'n.
Känslan i hjärtat att glädja någon annan är underbar och samtidigt har du fått nytta av ett motiv som legat liggandes. :)


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack. :)
      Ja, jag tycker det är mycket hälsosammare och bättre än godis. Och miljövänligt. :)

      Radera