13 jan. 2012

Julen körs ut ytterst motvilligt

Idag är det tjugonde dag Knut och då körs julen ut.
På många håll på fb har jag läst och även sett irl att julen är förbi för längesen för många andra, men för oss är julen alltid till Knut. Och till och med då är det en sorg för mig att plocka bort alla julsaker.
Detta mysiga sken av adventsljusstakarna som man inte får av andra lampor, julgranen, dekorationer m m.
Det blir inte riktigt samma sak när allt är borta. Det ser inte lika hemtrevligt och mysigt ut vare sig här eller hos andra efter julen tycker jag, hur mycket man än försöker.

Igår kväll försökte maken få mig på lite bättre humör med kommentaren "snart får du pynta till påsk".
Vi brukar inte pynta alls till påsk, så var han fick den idén ifrån vet jag inte. :) Okej, jag brukar försöka fräscha upp hemmet med lite mer färg på dukar, servetter m m. Men inte en massa fjädrar eller så. :) Han är för rolig min man. <3

Det blåser friskt idag, igen. Skillnaden är att solen skiner, vilket är trevligt. I början av veckan hade vi ca 5-8 cm snö. Det skiftar rejält här. En mycket märklig vinter denna gång. Katterna kan inte bestämma sig om de vill vara ute eller inne.

Igår kväll var det pysselträff här hemma. Vi var fem tjejer som var väldigt produktiva. Jag fick en jättefin blomboll av Pernilla. Jag ska ta foto på den och visa. Det är en s k PIF, en Pay If Forward. Pernilla lade upp att hon ville vara kreativ och ge något till de fem första som kommenterade och jag var snabb. I min tur skrev jag likadant på min fb-sida och har nu fem stycken jag ska göra fina saker till. :) Så nu ska jag bara komma på  bra saker att göra också. :)

I tisdags var det enhetsmöte med PartyLite. Vi har verkligen en mysig enhet.
Den 25/1 är det må bra-mässa i Folkets Park i Ljungsbro kl 18-21.
Det är gratis inträde och det är totalt ca 17 utställare.
Vi (några från vår enhet på PartyLite) kommer att ha ett lotteri (som är gratis) där och det går jättebra att boka visning och/eller fråga om att prova att jobba med PartyLite.
Det ska bli jättetrevligt, så välkomna dit. :)

1 kommentar:

  1. Hos oss stannar julen kvar en vecka till och nedmonteras gradvis tills finalen sker nästa veckoslut. Jag håller fullständigt med om att just det där mysiga skimret med belysning under julen är svårt att återskapa när allt är bottaget. Nej, det bär en emot att bara släcka. Vi har många vackra lampor med soft belysning men just att få till det som vid julen är helt enkelt omöjligt. Fast vi har några slingor året runt, en i en fransk fågelbur och en hängande ut från en antik oljelampa i trä från Persien och två som är monterade i stora ljuslyktor. Har en spegelbyrå och tror att jag skall köpa en slinga som har lamporna monterade i vackra blommor och drapera den över speglarna. Det är skimmer alltsammans och det är både mysigt och romantiskt. Tur att de finns. :) Har även en kandelaber i vitt med tre matta ljus i och den är också en mysfaktor. Staken finns även med fem ljus i. Den är flitigt använd året runt.
    Trevlig helg och mys även med tända ljus och varma färger i textilier.

    SvaraRadera