6 okt. 2015

Varning för Energi & Värmeteknik AB

Vår värmepump har tydligen inte mått bra. Detta märkte vi efter det att Kalle reagerat på att våra elkostnader rusat upp. Vi hade konstant varmt i huset (varmare än man vill ha det) och vi kontaktade företaget som installerade vår värmepump i november 2004. Företaget hette då Climatec och idag Energi & Värmeteknik AB.

Kalle berättade om hur det var och vad han misstänkte var fel. Tydligen ett mycket känt och vanligt fel på dessa värmepumpar.
Han frågade vad de trodde att det skulle kosta och fick ett ca-pris. Det sades ingenting om vad som ingick i detta pris.
Vi fick en chock när vi fick fakturan. För det första ha det blivit 14% dyrare (maxgräns är 15% vad de får lägga på ytterligare). Dessutom var 34,7% av priset en FRAMKÖRNINGSAVGIFT på 1200kr!!!
Enligt fakturan står det följande (som ni kan se på bild):
"framkörningsavgiften inkluderar resekostnader tid & mil samt ev felsökning/kontroll".


Men de har specificerat 1 timmes arbetstid.
Milersättningen med 48kr/mil och det blir 5,46 mil ToR vilket ger max 288:- om man avrundar upp till hela mil.
Detta ger då 912kr (1200-288) som jag undrar vad i H-E de är för. För arbetstid har de ju redan specificerat  över det och som sagt kan resekostnad max bli 288kr.
Så vad är de övriga 912:- för? Vad är det vi betalat för extra då?
Och att vara så oerhört oproffessionella att inte nämna någon som helst framkörningsavgift är så fräckt!!! Det är att lura kunder på pengar!

Så därför vill jag verkligen varna er, både allmänt för att kolla om ev framkörningsavgifter, samt för Energi & Värmeteknik AB. Jag skulle inte rekommendera dem överhuvudtaget och inga andra företag heller som sköter sina företag på samma sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar