6 juli 2013

LO med bildhjul

Kommer ni ihåg att det fanns en manick på 70- och 80-talet som heter View Master?
Jag hade en sådan med några berättelser.

Jag hittade min view master för några veckor sedan, tog ett av hjulen, skannade in det och gjorde en skärfil av den. Jag vet att den finns att köpa som die av TH, men jag vill kunna göra vilken storlek jag vill.

Så jag har använt den på en LO. Tyvärr kan jag inte göra den större än bredden på ett A4 (om jag vill skära ut den i ett stycke), men det är bättre än inget. :)

Här är resultatet.

Jag stansade ut en spellbinders, som jag färgade med turkos och brunt och där jag sen stämplade två gånger med olika färger medTrevlig semester.
Lite Kraft Glassine från Tim Holtz fick sitta bakom. Pappret har jag torrembossat och sen inte gjort mer med.

När jag stansade det rosa mönsterpappret blev det en hel del cirklar över. Dessa har jag satt lite här och var på LO'n som extra smyckning. Och en rest av ostduk fick också åka med.

De små fyrkanterna som blev kvar efter att jag skar ut till bilderna, sparade jag och använde bl a till namnet, men även till datumet längst ner till vänster på LO'n.Bokstäverna är färdigköpta. Jag gillar att kunna använda även det som blir som "skräp" när man gjort något. :)

Jag skar ut två cirklar i olika turkosa cardstock som jag skrapade kanterna med. Den mindre cirkeln klippte jag små hack här och var innan jag skrapade. Till sist skrev jag min text där. Cirklarna sitter ihop med en brads.
Själv bildhjulet blev ca 20 cm brett.

Jag hade skrivit ut massor med mindre bilder som jag ville scrappa, men ville inte göra massor med LO's och tänkte då att jag skulle prova att sätta in dem i detta hjul då. Och det blev ju bra tycker jag.
Jag har ritat lite runt bilderna och chalkat kanterna.


LO'n är 12*12". Det är vitt cardstock där strukturen går diagonalt. Jag gillar den strukturen.
Jag har kladdat med lite mister där jag sprayat och stänkt med färgen.

En gammal boksida samt mönsterpapper har fått lite chalk och kantstans på sig.

Tagen är från Prima och är färdig. Den är endast chalkad. Men man kan stämpla på den om man vill och säkert färga in  också.

Jag hoppas jag inspirerat lite.
Jag har även använt detta bildhjul, fast i en annan storlek, på ett kort som jag kan visa om ett litet tag. :)

Ta hand om er, och lämna gärna ett litet avtryck.

1 kommentar: