2 jan. 2012

Sista dagen på 2011

Nyårsafton kom och snabbt dessutom. Vad hände med den veckan? Den gick alldeles för fort. K var ledig och det var väldigt mysigt och avkopplande att ha honom hemma.

På nyårsafton var vi hembjudna till vänner som har fyra hundar och två katter. Två av hundarna är skotträdda, vilket inte är någon höjdare på nyår.
Tack o lov hade de fått lite lugnande samt att det underlättar att de bor mitt ute på landet och har lite avstånd till de flesta grannarna.


välkomstglögg

Vi kom dit strax efter kl 17, efter att ha svängt in om City Gross för att handla till förrätten, som vi hade ansvar för. Vi hade tur då CG stängde kl 17, något vi inte hade koll på. :)
Väl framme packade vi upp matvarorna och det hälsades på människor, hundar och katter.


En kelig Torsten som blir kliad av K

Stackars Torsten hade fått däng av grannkatten, som tydligen är en riktigt liten bråkstake. Stackarn hade fått vara inne hos veterinären och fått bli sövd för att tömma en gigantisk varböld.
Nu var han betydligt bättre efter några dagar och otroligt kelig.
Han ser lite tufsig ut. Det beror på att han lätt får stora tovor och hatar att bli borstad så därför har de fått raka honom.


En förändrad Måns-Oskar

Deras andra, och lite äldre, katt Måns-Oskar låg på en köksstol och bara sov. Denna katt har innan varit jätterädd för andra människor än matte och husse, men äntligen har han slappnat av och njöt av att bli klappad.


Hemgjort julgodis

Under kvällen bjöd de på hemgjort julgodis. Mycket gott och lite annorlunda mot det man är van vid att äta. :)


Förrätten som Kalle tillagade

Vi tog ett recept som jag hade hittat på nätet och tänkte att det testar vi. Laxrullar.
Vi använde dock färsk babyspenat istället för fryst. Ett tips är att att använda tandpetare för att hålla ihop rullarna lättare. Våra fick vara inne betydligt längre än 8-10 minuter, men det är ju inte hela världen.
De blev mycket goda så de kan vi varmt rekommendera.


Kenzo <3

Medan varmrätten gjordes hade jag lite sällskap av deras äldsta (och min favvo) hund Kenzo. Han är så otroligt snäll och gullig. Ingen hund kan se så ledsen ut, fastän det inte är det minsta synd om honom. :)Varmrätt - Salami- och ostfylld fläskfilé

Det tog en bra stund för varmrätten att bli klar, men det var klart värt väntan.
Salami- och ostfylld fläskfilé och till det ugnsrostad potatis och grönsaker. Till det en sallad. Det var mycket mumsigt så det kommer vi att åta fler gånger. :)


Garibaldi hoppas på att få en liten munsbit av resterna

Detta är en av de två yngsta hundarna, Garibaldi. Denna hund kommer undan med det mesta, bara för att han är söt. Och han är verkligen jättesöt. :)


Efterrätt - Pannacotta med blodapelsin

Det blev en fantastisk efterrätt. Det var som om Åsa hade läst mina tankar då jag varit sugen på pannacotta ett tag. :) Den blev jättegod med blodapelsin.


Ricochet Robot

Efter allt ätande spelade vi spel. Åsa tyckte inte riktigt om spelet så hon hängde tvätt m m så det blev jag, Martin och Kalle som spelade istället.

Vi hörde någon smäll lite längre bort under kvällen. Hundarna reagerade lite. Stackarna.
Men vid midnatt var det lugnt. Vi hade samtliga hundar samlade i vardagsrummet och vi hade tv'n på som visade Lara Croft 2. Det är lite liv och ljud i den filmen så hundarna blev distraherade.


Trött Kenzo


Vi stannade till 00.50. Då satt alla och gäspade för fullt så då packade vi ihop oss och åkte hem.
En lugn och trevlig nyårsafton med god mat och gott sällskap. Det kan inte bli mycket bättre. :)

//Ciza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar