28 dec. 2011

Bad-Tilda

När Linda såg att jag hade mönster till dessa baddamer, sa hon att hon ville ha en sådan.
Så det var ju klart att hon skulle få den ena av de två som ingick i paketet (som köptes för ett bra tag sen).

Damen påbörjades i god tid, men sen kom ett avbrott som jag kallar julkortsperiod, för att sen till slut bli klar dagen före julafton.


Här är resultatet. Lite för stoppade ben så att det ser ut som celluliter. :)En liiiiite annan vinkel. :)En sjöstjärna hon bär på. Den är svagt rosa med påklistrade blingstenar.Egentligen skulle man klistra på likadana rosa stenar till halsband som på sjöstjärnan, men det tyckte inte jag passade. Så jag gjorde ett egengjort halsband istället med blåsmåpärlor samt tre röda pärlor i mitten för att symbolisera kärlek och jul.Men att bara ha det lilla halsbandet kändes lite tråkigt så jag gjorde ett jätteenkelt hänge med ett blått hjärta som kan häktas av och hängas i riktiga halsband. Den är betydligt mer blå i verkligheten än vad detta foto visar.En liten schalett i rosa, hår som skulle vara lite busigt.
Sen gillar jag alltid att göra ögonen på Tildafigurer lite olika stora samt ögonfransar. Lite vitt stänk i ögonen och lite rouge.En liten kjol som syddes fast i efterhand i baddräkten - inte helt lätt.
och den sista detaljen, ett band runt höfterna med en liten rosett.

Trots att den var lite knepig att sy var den rolig att göra. Min egen är halvt klar och ska tas itu med inom kort. Och det härliga är att det är inverterade färger på min badTilda. :)

I eftermiddag är det dags för lungröntgen. Efter det ska paket hämtas ut.

//Ciza

1 kommentar:

  1. Hon är bara såååå underbar. Tack snälla! (Kom på att halsbandet kan ligga i er soffa uppe vid tv:n. )

    SvaraRadera