18 okt. 2011

Födelsetavla till Minna

I somras, närmare bestämt den 28:e juli föddes Emelies och Linus lilla efterlängtade barn Minna. När vi fick reda på de underbara nyheterna visste jag direkt vad jag ville göra till deras dotter. Födelseuppgifterna fick jag ganska fort och när jag sen fick reda på namnen var det bara att sätta igång med tavlan.
IMG_5872
Det är en tjock canvastavla som jag använt som jag först målat med rosa akrylfärg och som jag sen duttade vit akrylfärg över.
Papper från Maja Design från serien Mina vänner där jag använde mig av detta papper:
Jag använde vänstra nedre delen direkt på tavlan (efter att ha rivit kanterna).
Stöpplade med vit gesso på allt utom just rosorna medan resten av rosorna på pappret figurklipptes ut.
Födelsedetaljerna klistrades på och stöpplades med gesso ytterligare en gång. En stickers från Bildmålarna klistrade jag på. Jag tyckte den passade så fint.
IMG_5870
Bokstäverna till Minna är thickers som egentligen var rutiga och inte alls så som jag ville ha dem. Så de klistrades på tavlan med scrappy glue för att sen målas vita först och därefter med en rosa akrylfärg. På bokstäverna i och a har jag dessutom klistrat på peel off-swirlar för att få ytterligare effekt på dem.
IMG_5871
Rosorna försökte jag klistra på med både lim och 3D-kuddar för att de skulle bli lite ojämna och mer böljande. Och för att få dem att passa ännu bättre i stilen sandpapprade jag kanterna lite.

Sen låg tavlan klar ett tag innan jag träffade Minna och Emelie igen. Men när vi väl träffades förra måndagen var det underbart. Förutom tavlan fick Minna en liten långärmad, grön body med vita, smala ränder på. Denna body är väldigt speciell för oss. Det är den body jag köpte till vårt barn som vi trodde vi skulle få, men som vi aldrig fick. Vi kämpade i många år och gjorde två IVF-försök som lyckades, men där allt slutade i utomkvedshavandeskap varje gång.

Och eftersom Minna är speciell i mitt hjärta kände jag att om något barn skulle ha denna body så var det hon.
Tack för titten idag. Lämna gärna en liten hälsning. :)

1 kommentar:

  1. Åååh, gumman!!! Tavlan är så fin, tanken med bodyn så underbar!! Kraaaam <3

    SvaraRadera